Curiozitati despre buze

Curiozitati despre buze

Buzele reprezinta una dintre cele mai provocatoare parti ale trupului fiecarei femei. Ele sunt ispititoare, foarte frumoase si seducatoare. Probabil ca te intrebi ce am putea sa iti spunem interesant despre ele. De fapt, buzele noastre ne fac sa fim unici, extrem de frumosi si foarte sensibili.

Iata ce trebuie sa stii despre ele:

  • Buzele reprezinta cea mai sensibila parte a corpului. Ele, impreuna cu sanii, au cea mai mare densitate de terminatii nervoase, de pana la un milion. Buzele nu au membrana protectoare impotriva factorilor externi de mediu si ar trebui protejate. Asta explica de ce reprezinta o zona erogena asa puternica si de ce sunt asa seducatoare.
  • Buzele sunt unice. De fapt, ele sunt precum amprenta degetelor. In intreaga lume nu exista doua persoane cu aceeasi forma a buzelor.
  • Culoarea buzelor este datorata faptului ca putem vedea capilarele de sub membrana, aceasta fiind transparenta. Membrana buzelor noastre are intre 3 si 6 straturi.
  • Buzele nu transpira. Nu au glande sudoripare, ce joaca un rol major in hidratarea pielii, fapt ce le face sa fie adesea crapate si uscate. Motiv pentru care aceasta zona nu este acneica. Buzele uscate reprezinta primul semn al deshidratarii intregului corp. Cel mai simplu mod de a scapa de aceste simptome este pur si simplu de a bea mai multa apa.
  • Cu varsta, buzele se miscoreaza si devin mai inguste. Acest lucru se intampla deoarece, cu cat inaintam in varsta, corpurile noastre incep sa produca mai putin colagen. Colagenul este o proteina vitala pentru buze, deoarece reprezinta componenta principala din structura acestora.
  • Buzele tale te pot ajuta sa iti alegi un partener. Cercetatorii spun ca sarutul joaca un rol important de la alegerea partenerului, pana la conceperea copiilor. In timpul sarutului, partenerii fac schimb de informatie biologica, cu ajutorul feromonilor.

Buzele tale sunt unice, ca tine!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *