Cateva moduri prin care poti face ca machiajul sa reziste pe tenul oily

Cateva moduri prin care poti face ca machiajul sa reziste pe tenul oily

De regula, tenul oily nu permite machiajului sa reziste pentru mult timp. In general, femeile evita sa se macheze pe timpul zilei daca au un ten oily. Daca si tu esti in aceeasi situatie, nu trebuie sa te ingrijorezi, iti poti realiza machiajul dorit in fiecare zi.

Iata cateva solutii recomandate de dermatologi pentru ca machiajul pe tenul oily sa reziste intreaga zi!

Cea mai buna cale posibila pentru un machiaj de durata este sa folosesti o baza make-up buna. Primerul este optiunea care ajuta cel mai mult la obtinerea unui astfel de efect. Nu doar ca asigura baza inaintea aplicarii machiajului, ci si absoarbe excesul de sebum de pe ten. Aplica-l inainte de orice alt produs make-up.

  • Foloseste primer special pentru zona pleoapelor, pentru a absorbi sebumul din aceasta zona si pentru ca machiajul sa reziste mai mult timp. De asemenea, nuantele fardurilor de pleoape vor capata intensitate.
  • Putina pudra aplicata pe tenul oily, il va face sa arate elegant. In schimb, daca folosesti prea multa pudra peste fondul de ten, sebumul va incepe sa fie eliminat prin pori si aspectul va deveni din nou oily. Foloseste putina pudra, pentru a lumina tenul si pentru a-l face sa arate natural.
  • Foloseste produse waterproof, ce sunt rezistente la transfer. Tusul, mascara si fondul de ten waterproof sunt produse recomandate daca ai un ten oily.
  • O alta solutie este sa folosesti hartie sau buretei pentru absorbtia excesului de sebum de pe ten, fara a indeparta machiajul. Tapoteaza usor in zonele unde simti ca este necesar si lasa sa se absoarba usor excesul.
  • Incearca sa folosesti tratamente pentru ten o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a scapa de excesul de sebum. Foloseste masti faciale ce nu dauneaza tenului.
Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *